Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου φαρμακοποιού, Σπύρου Πουκαμισά, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αδίστακτων ληστών το μεσημέρι της Τετάρτης στου Ρέντη. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δολοφόνων ενώ οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως οι ληστές δεν χτύπησαν τυχαία αλλά είχαν παρακολουθήσει και γνώριζαν λεπτομέρειες για την καθημερινότητα και τις κινήσεις του άτυχου φαρμακοποιού.

Οι έρευνες επικεντρώνονται αρχικά στις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων και το ενδεχόμενο κάποιος να είδε το αυτοκίνητο και να συγκράτησε τις πινακίδες.  

Σημαντικό στοιχείο στις αστυνομικές έρευνες είναι και οι κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας αλλά και επιχειρήσεων στην περιοχή, οι οποίες είναι πιθανό να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Πάντως, για την ώρα γίνεται λόγος για δύο άτομα που επιχείρησαν να αποσπάσουν με βία από τον 52χρονο τσάντα με άγνωστο ποσό χρημάτων, αλλά όταν εκείνος αντιστάθηκε, αυτοί τον πυροβόλησαν και σύμφωνα με μαρτυρίες διέφυγαν ένα κίτρινο ΙΧ αυτοκίνητο γαλλικής μάρκας.

Tην ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά την Παρασκευή σε ένδειξη πένθους για την άδικη δολοφονία του 54χρονου συναδέλφου τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αδίστακτοι ληστές, επιτέθηκαν τον 52χρονο φαρμακοποιό στη συμβολή των οδών Παντελή Νικολαίδη και Περικλέους, τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τον σκότωσαν για να του αρπάξουν την τσάντα που κρατούσε.   

Ο Σπύρος Πουκαμισάς που διατηρούσε φαρμακείο στην οδό Φλέμινγκ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κλείσει και ετοιμαζόταν να πάει σε συνεδρίαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά καθώς ήταν μέλος του Δ.Σ.

Πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του όταν οι δύο κακοποιοί τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν όταν αυτός αρνήθηκε να τους δώσει την τσάντα που κρατούσε.
TAGS