Ενάντια στην τρομοκρατία που δέχονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό οι Έλληνες πριν από τις εκλογές και υπέρ του δικαιώματός τους να ψηφίζουν κατά βούληση, διαδήλωσαν την Τετάρτη αριστερές και κοινωνικές οργανώσεις στο Βερολίνο.   Μπροστά από τη γερμανική Καγκελαρία, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ακούστηκε ελληνική μουσική από το συγκρότημα Trio, πραγματοποιήθηκε ένα χάπενινγκ με «πειραματόζωα» την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία που κρατούνται από την Τρόικα σε κλουβί, ενώ υπήρξε και απευθείας τηλεφωνική σύνδεση με την Αθήνα και τις Βρυξέλλες όπου την ίδια ώρα γινόταν ανάλογη εκδήλωση συμπαράστασης στην Ελλάδα.   

Σύμφωνα με το tovima.gr, αφορμή για αυτήν την εκδήλωση αυτή, που οργανώθηκε μέσα σε δυο μέρες, ήταν η συνάντηση της γερμανικής κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την Πέμπτη, με αντικείμενο το δημοσιονομικό σύμφωνο.   

Όπως δήλωσε εκ μέρους των διοργανωτών η εκπρόσωπος της ATTAC, Τ. Στάινιγκερ, «πρόκειται για ένα αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό σύμφωνο το οποίο οδηγεί στην όξυνση της κοινωνικής ανισότητας στην Ευρώπη. Ηταν σχεδόν αναμενόμενο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις της ΕΕ να ασκούν πίεση στον ελληνικό λαό ώστε να μην ψηφίσει τα κόμματα της Αριστεράς που αντιτίθενται στο μνημόνιο».  

Στην εκδήλωση παρευρέθη και η πρόεδρος της ελληγερμανικής επιτροπής φιλίας του γερμανικού κοινοβουλίου, Ανέτ Γκροτ. Η βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς υποστήριξε την άποψη ότι «μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε σε μια αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη που μερικώς ξεκίνησε με τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία».   
Τους παρευρισκόμενους χαιρέτισε τηλεφωνικώς από την Αθήνα και ο Μανώλης Γλέζος. Στη σύντομη ομιλία του που μεταδόθηκε από τα ηχεία που είχαν στηθεί στον χώρο της εκδήλωσης, ο κ. Γλέζος ευχαρίστησε τους διαδηλωτές και τους διαβεβαίωσε «ότι στις 17 Ιουνίου ο ελληνικός λαός αρχίζει καινούργια προσπάθεια για μια άλλη Ευρώπη: την Ευρώπη των λαών και όχι των μονοπωλίων».