Πάνω από μισό εκατομμύριο πακέτα λαθραίων τσιγάρων περιείχαν τα δύο φορτηγά που εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους στο δρόμο Καλαμάτας - Πύλου και κρύφτηκαν μέσα στα χωράφια, για να μην συλληφθούν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στα ίχνη τους!   Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Πύλου είχαν εντοπίσει τα ύποπτα φορτηγά στο ύψος του Μεσοπόταμου και είχαν διαπιστώσει ότι έφεραν πλαστές ελληνικές πινακίδες. 

Σύμφωνα όμως με το protothema.gr δεν κατάφεραν να τα ακινητοποιήσουν και οι οδηγοί, που αντιλήφθηκαν ότι τους ακολουθούσαν, βρήκαν ευκαιρία να τα παρατήσουν και να εξαφανιστούν.  

Πλαστές ήταν και οι άδειες κυκλοφορίας που βρέθηκαν μέσα στα δυο οχήματα, τα οποία μετέφεραν συνολικά 585.840 πακέτα τσιγάρων χωρίς τις απαραίτητες ταινίες του φόρου κατανάλωσης.   

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης για να εντοπίσουν το σημείο από το οποίο φορτώθηκε το λαθραίο φορτίο, ενώ τα φορτηγά μεταφέρθηκαν στην Πύλο για να ερευνηθούν από τη Σήμανση και να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί του ελληνικού δημοσίου.