Φέτος η χώρα μας έχει την τιμή να διοργανώνει το παγκόσμιο συνέδριο στατιστικής και μαθηματικών του International Federation of Non-linear Analysis, IFNA, που έχει προγραμματιστεί να διοργανωθεί στην Αθήνα στα τέλη του Ιουνίου.  Το παγκόσμιο συνέδριο της 2012 θα πραγματοποιηθεί φέτος στη χώρα μας, στις 25 Ιουνίου μέχρι την 1 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το συνέδριο θα φιλοξενήσει καταξιωμένους διεθνώς επιστήμονες και ακαδημαικούς στον τομέα της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Οικονομίας και της Ενέργειας. Θα διοργανωθούν μάλιστα συζητήσεις επί της στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τους παραπάνω τομείς και με έμφαση στα καίρια προβλήματα που η κοινωνίες αντιμετωπίζουν.

H οργανωτική επιτροπή απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν: Ο επίτιμος καθηγητής Στατιστικής, Ντένης Κούτρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωσταντίνος Μίχαλος, ο ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, o αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Συγγελίδης, ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αθήνας, Γρηγόρης Καλογερόπουλος, ο καθηγητής στο Κέντρο Σύγχρονων Οικονομικών Μεθόδων στο Παρίσι και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο καθηγητής Χημείας, Κωσταντίνος Μήλιος, ο καθηγητής Ιατρικής Παναγιώτης Μπεχράκης, ο  διευθυντής καρδιολογικής έρευνας και ο επιστημονικός διευθυντής του Ιατρικού κέντρου Αθηνών, Ντένης Παπαντωνάτος.

Στόχος του συνεδρίου είναι η χρήση των μαθηματικών και της στατιστικής σε μη γραμμική ανάλυση σε τομείς της καθημερινότητας μέσα από εμπεριστατωμένες έρευνες επιστημόνων.