Την απόφαση τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έως και τις 25 Ιουνίου, ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί την Παρασκευή, ύστερα από την εξόφληση μέρους των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ.
Κατά συνέπεια,  οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας μπορούν άμεσα να εκτελούν τις συνταγές τους με πίστωση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν μετρητά για τα φάρμακά τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 25 Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία εξόφλησης των συνταγών Απριλίου «εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει εξοφληθεί το 100%» όπως αναφέρει.

«Κατ' αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε ενδεχόμενες νομικές περιπλοκές, αποδεικνύουμε ότι κίνητρό μας δεν είναι η επαναστατική γυμναστική, αλλά η διεκδίκηση συγκεκριμένων στόχων με συγκεκριμένη τακτική» αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί είχαν αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 23 Μαΐου, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού είχε δηλώσει αδυναμία να εμφανιστεί συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
TAGS