Στο λιμάνι της Τήνου προσέκρουσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», με 1.183 επιβάτες και 13 οχήματα κατά τη διαδικασία του απόπλου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.  Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίος-Τήνος-Πειραιάς, προσέκρουσε με το πίσω μέρος του στον προβλήτα του λιμανιού της Τήνου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα 10 μέτρων.

Το «Νήσος Χίος» επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Τήνου, καθώς εκείνη τη στιγμή έμπαιναν άλλα δύο πλοία, μεταφέρθηκε στη Σύρο προκειμένου να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης του πλοίου.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, από την πρόσκρουση έχει προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων.


Το απόγευμα, το ταχύπλοο «Highspeed 5» που έφτασε στο λιμάνι της Σύρου από τη Μύκονο, προκειμένου να παραλάβει 475 επιβάτες του «Νήσος Χίος» για να τους μεταφέρει στην Τήνο, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και προσέκρουσε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Το «Highspeed 5» βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο λιμάνι, προκειμένου να επιθεωρηθεί και να του δοθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.TAGS