current views are: 1

16 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση11:26

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές μεζονέτας!

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα, η οποία εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές μεζονέτας, αποσπώντας υψηλές προκαταβολές.

Δημοσίευση 11:26’
αρθρο-newpost

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα, η οποία εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές μεζονέτας, αποσπώντας υψηλές προκαταβολές.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα, η οποία εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές μεζονέτας, αποσπώντας υψηλές προκαταβολές. Ειδικότερα, συνελήφθησαν μία 26χρονη Ελληνίδα και μία 46χρονη Πολωνή, ενώ το τρίτο μέλος της οργάνωσης είναι μια 41χρονη Ελληνίδα, η οποία είναι ήδη έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενη για απάτες.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο παραπάνω Ελληνίδες παρουσιάζονταν σαν εκπρόσωποι ιδιοκτήτριας μεζονέτας στην περιοχή της Κηφισιάς, εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές, τους οποίους δελέαζαν με χαμηλές τιμές πώλησης και τους έπειθαν να προβούν στην αγορά της.

Στη συνέχεια ζητούσαν και λάμβαναν υψηλές προκαταβολές, παρουσιάζοντας την αλλοδαπή συνεργό τους ως ιδιοκτήτρια της μεζονέτας. Για την υπογραφή των προσυμφώνων την είχαν εφοδιάσει με πλαστό δελτίο ταυτότητας στο οποίο αναγράφονταν τα στοιχεία της πραγματικής ιδιοκτήτριας.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι με αυτό τον τρόπο έχουν εξαπατήσει τέσσερις υποψήφιους αγοραστές, λαμβάνοντας από αυτούς προκαταβολές που ανέρχονται στο ποσό των 326.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εισπράξουν επιπλέον το ποσό των 80.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, χρηματικό ποσό 600 ευρώ, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, ένα πλαστό δελτίο πολωνικής ταυτότητας και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.