«Αγαπητοί Έλληνες,​ είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε για πολλοστή φορά εκλογές.​ Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι.​ Η BILD σας λέει: Είναι στο χέρι σας.​ Έχει διαφορά.​»
Με αυτά τα λόγια ξεκινά η επιστολή της Bild στους Έλληνες ψηφοφόρους, η οποία είπε να μιμηθεί προς το χειρότερο την γερμανική έκδοση των Financial Times και να συστήσει στη χώρα μας να... ψηφίσει με σύνεση.

Η επιστολή που δημοσιεύεται και στα Γερμανικά και τα Ελληνικά έχει ως εξής:

«Αν δεν θέλατε τα δισεκατομμύρια τα δικά μας, από μας είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε.​ Αλλά εδώ και πάνω από δυο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί, και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ.​

Ότι παρόλα αυτά στην Ελλάδα μας βρίζουν Ναζί, δεν το βρίσκουμε αστείο. Τέλος πάντων.​ Για να καταλαβαινόμαστε όμως: Εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις παραβιάζοντας κάθε συμφωνία – θα σταματήσουμε να πληρώνουμε.

Η συμφωνία ήταν: Εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε.​ Εάν ΕΣΕΙΣ αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε ΕΜΕΙΣ δεν το θέλουμε.​ Είναι στο χέρι σας.​ Αύριο έχετε εκλογές. Επιλογές όμως δεν έχετε. Θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής.​ Και πολύ φοβόμαστε: δεν τόχετε καταλάβει ακόμα.​

Φιλικά

Η BILD ​σας»
TAGS