Μείζον θέμα αποτελεί για τη χώρα μας η συνεχής αύξηση των ανέργων. Mόνο για τον μήνα Μάιο στα μητρώα του ΟΑΕΔ καταγράφηκαν περισσότεροι από 776.000 άνεργοι συμπολίτες μας. Εντούτοις ακόμη και η ανεργία θέλει καλοπέραση!
Επιδόματα, προνομιακές τιμολογήσεις και ελεύθερη είσοδος σε χώρους μαζικής εστίασης είναι μερικές από τις θετικές συνιστώσες του φαινομένου που κατά τα άλλα πλήττει τη χώρα μας. Και επειδή το καλοκαίρι έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και όλοι έχουμε δικαίωμα στην ψυχαγωγία, το ταξίδι, το όνειρο συγκεντρώσαμε κάποιες οικονομικές προσφορές που αφορούν άτομα δίχως εργασία.

Ειδικότερα το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προσφέρει 1.000 εισιτήρια σε ανέργους δίνοντάς τους με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, δίχως να χρειαστεί να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο.

Άλλωστε ανατρέχοντας στον παρελθόν μπορούμε να θυμηθούμε πως και στην Αρχαία Ελλάδα οι παραστάσεις ήταν δωρεάν, καθώς θεωρούνταν πρώτιστο μέσο διαπαιδαγώγησης. Να αναφέρουμε βέβαια πως προαπαιτείται η επίδειξη της κάρτας ανεργίας προκειμένου να μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα αντίστοιχα εισιτήρια.

Μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρίες η NEL LINES προέβη σε μία πράξη ανθρωπιάς αλλά και ενίσχυσης των δικών της οικονομικών συμφερόντων.

Αναλυτικότερα, δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους πολίτες να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής προς κάποιον καλοκαιρινό προορισμό με έκπτωση 50% στα ταξιδιωτικά της εισιτήρια. Με φθηνότερα εισιτήρια λοιπόν ακόμη και οι Έλληνες που δεν έχουν αυτή την περίοδο την οικονομική άνεση να κάνουν διακοπές, μπορούν να οργανώσουν μία ολιγοήμερη εξόρμηση. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες οικονομικές προσφορές και στα καταλύματα, αρκεί κάποιος να κάνει την κατάλληλη έρευνα.

Όσον αφορά τα είδη διατροφής, μεγάλες εταιρείες όπως τα goody΄s, η pizza hut, τα flocafe, η La Pasteria αλλά και άλλες επιχειρήσεις έχουν εφαρμόσει μία συγκεκριμένη πολιτική για τους άνεργους με ειδικές προσφορές και μειώσεις τιμών. Αρκεί κάποιος να έχει τη διάθεση και τον χρόνο να ψάξει για τις προσφερόμενες τιμές και τα διαθέσιμα μαγαζιά. Και οι κινηματογράφοι Odeon δίνουν την ευκαιρία στους μη έχοντες να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας όλες τις νέες κυκλοφορίες ταινιών. Αντιλαμβανόμενοι τα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, οι διοικούντες της εταιρείας αποφάσισαν να προσφέρουν το κινηματογραφικό εισιτήριο στην τιμή των 6 ευρώ για τους άνεργους ενδιαφερόμενους.

Οι προσφορές δεν τελειώνουν εδώ.
Με μία έρευνα αγοράς μπορεί κανείς να βρει πολλές δελεαστικές οικονομικές προτάσεις. Ακόμη και Έλληνες πολίτες που δεν είναι άνεργοι αλλά έχουν μειωμένο εισόδημα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέσα ψυχαγωγίας και διασκέδασης με μειωμένες τιμές. Άλλωστε λίγο πολύ η κρίση είναι συνολική και έχει αγγίξει όλους τους Έλληνες, οι οποίοι ψάχνουν φθηνούς τρόπους καλοπέρασης...

Ο κόσμος που δεν έχει εργασία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού και η πολιτεία με τη σειρά της να θεσπίσει τουλάχιστον μέτρα - ανάσες για τους σχεδόν ένα εκατομμύριο ανέργους της...

Φανή Πλατσατούρα