«Έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα στόχος του ΕΟΤ είναι μια καμπάνια που θα αποδεικνύει πόσο άδικη και ψεύτικη είναι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στον κόσμο» είπε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος κατά την παρουσίαση του ελληνικού τουρισμού ως κομμάτι της ελληνικής οικονομίας στους ξένους ανταποκριτές.  

Με την ευκαιρία της παρουσίας 230 δημοσιογράφων από το εξωτερικό στην Ελλάδα, προκειμένου να καλύψουν τις εκλογές, ο ΕΟΤ και το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης διοργάνωσε στο Ζάππειο ημερίδα για την προώθηση του τουρισμού.  

Τους μύθους που καλλιεργήθηκαν από τα αρνητικά δημοσιεύματα στον ξένο τύπο προσπάθησε να καταρρίψει ο κ. Νίκος Κελαϊδίτης, από το HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων) σημειώνοντας πως «η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός με τους δείκτες εγκληματικότητας να παραμένουν χαμηλά».
 

«Τώρα όσο ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται την στήριξη σας. Με τα φώτα της δημοσιότητας να βρίσκονται στην Ελλάδα είναι η ευκαιρία να φανεί πόσο όμορφη χώρα είμαστε», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους ξένους δημοσιογράφους.  

TAGS