current views are: 1

17 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση17:12

Πώς υποδέχθηκαν τα διεθνή ΜΜΕ την επικράτηση της ΝΔ

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και η διαφαινόμενη επικράτησή της επί του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί στα βασικά θέματα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Δημοσίευση 17:12’
αρθρο-newpost

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και η διαφαινόμενη επικράτησή της επί του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί στα βασικά θέματα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και η διαφαινόμενη επικράτησή της επί του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί στα βασικά θέματα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Το πρακτορείο Reuters στο κεντρικό του θέμα γράφει «Επίσημη πρόβλεψη: Οι έλληνες συντηρητικοί κερδίζουν τις εκλογές». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κερδίσει στην εκλογική αναμέτρηση.

«Οι έλληνες συντηρητικοί της Νέας Δημοκρατίας έχουν ελαφρύ προβάδισμα» αναφέρει το BBC σχολιάζοντας τις επίσημες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel τονίζει στο κεντρικό του θέμα ότι «η ΝΔ προπορεύεται, με μια φιλοευρωπαϊκή συμμαχία να φαντάζει ως η πιο πιθανή εξέλιξη, όμως η συνύπαρξη με τους Σοσιαλιστές μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις».

To CNN αναφέρει ότι τα exit polls δείχνουν ότι η ΝΔ ξεπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας τις εκλογές, χωρίς όμως να μπορεί να αποτελέσει κυβερνητική πλειοψηφία.

To αραβικό δίκτυο Al Jazeera γράφει στο κεντρικό του θέμα ότι «τα exit polls δείχνουν σκληρή μάχη» με τη Νέα Δημοκρατία να έχει πάρει προβάδισμα.

H βρετανική Telegraph αναφέρεται στο προβάδισμα της ΝΔ επισημαίνοντας ότι ο γερμανός ΥΠΕΞ, Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι μπορεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

H Wall Street Journal γράφει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ενώ προσθέτει ότι οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα της κάλπης.

H ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, με κάλυψη των εξελίξεων λεπτό προς λεπτό, κάνει λόγο για «κεφάλι» που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία.

Η ισπανική El Pais τονίζει ότι «οι υποστηρικτές του Μνημονίου κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα» ενώ για τη Χρυσή Αυγή γράφει χαρακτηριστικά «οι ναζί ξανά στην ελληνική Βουλή».

Η ιταλική Corriere della Sera επισημαίνει αναφέρει ότι το συντηρητικό κόμμα κερδίζει και μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές.


σχετικα αρθρα