Αρνείται πλήρως οποιαδήποτε συσχέτισή της με περιστατικά βίας η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με χθεσινή ανάρτησή της στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του κόμματος. Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Το “τεκμήριο” της μαύρης μπλούζας», η Χρυσή Αυγή απορρίπτει τους ισχυρισμούς των τελευταίων ημερών βάσει των οποίων μέλη και φίλοι του κόμματος εμπλέκονται σε σειρά ρατσιστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα, κάνοντας λόγο για «τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης [που] συνεχίζουν να χρεώνουν κάθε επεισόδιο σε Χρυσαυγίτες», η οργάνωση υποστηρίζει ότι αποτελεί νόμιμο πολιτικό κόμμα μη σχετιζόμενο με βίαια περιστατικά. Προκαλεί συν τοις άλλοις όποιον κρίνει ότι συμβαίνει το αντίθετο, να καταφύγει με στοιχεία στους αρμόδιους φορείς.

Σε ό,τι αφορά τα βίντεο του τελευταίου διαστήματος που σχετίζονται με ρατσιστικά συμβάντα, η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί ευθέως ότι πρόκειται για επιθέσεις κατά μεταναστών, δηλώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί ν’ αποδείξει αν για παράδειγμα αυτές οι επιθέσεις δεν αφορούν σε ξεκαθαρίσματα οπαδικών λογαριασμών.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής κλείνει ως εξής: «Και επιτέλους πότε η ράτσα ενός σκύλου (βλέπε πίτμπουλ) ή το χρώμα μιας μπλούζας έγινε τεκμήριο και σήμα κατατεθέν της Χρυσής Αυγής; Τα εν λόγω "καλόπαιδα" του black block τι χρώμα μπλούζες φοράνε άραγε;».

Ασφαλώς, το τεκμήριο της αθωότητας δεν παύει να υφίσταται μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, σε κάθε περίπτωση όμως οι αιτήσεις τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την απόκτηση άδειας οπλοφορίας δε συνάδουν με τις διακηρύξεις αποκήρυξης της βίας. Όσο για το βίντεο που αποτυπώνει την επίθεση, που κατέληξε σε μαχαίρωμα ενός ανθρώπου που εκλιπαρούσε για βοήθεια, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, ο καθένας μπορεί ν' αντιληφθεί αν έχει να κάνει με ...οπαδικές συγκρούσεις ή όχι.