Ένας νεκρός πυροσβέστης 28 ετών και τρεις τραυματίες άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται σε ύφεση από το βράδυ της Τετάρτης. Ο 28χρονος πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του από ανεύρισμα. Πρόκειται για τον 28χρονο οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.
Εξιτήριο πήραν από το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου νωρίτερα είχαν μεταφερθεί με προβλήματα από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, δύο πυροσβέστες. Ο ένας αντιμετώπιζε οφθαλμολογικό πρόβλημα και ο δεύτερος αναπνευστικό, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα σπίτια τους, καθώς η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο που μαίνεται σε διάσπαρτες εστίες βρίσκεται σε ύφεση έπειτα από πολύωρη  μάχη με τις φλόγες που έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για  την πλήρη κατάσβεση της επιχειρούν 40 οχήματα με 80 πυροσβέστες, 77 άτομα πεζοπόρο τμήμα, επτά υδροφόρες του δήμου ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, η φωτιά πέρασε και μέσα στο στρατόπεδο της Ελευσίνας καίγοντας υπόστεγα και την περίφραξη, ενώ δόθηκε εντολή να «σηκωθούν» τα πιο έμπειρα πληρώματα πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας με 6 αεροσκάφη για να «τιθασεύσουν» τις φλόγες που πηδούσαν από το ένα σημείο στο άλλο και ο άνεμος ήταν έχθρός των πιλότων. Από τις φλόγες δεν γλίτωσε ούτε ο καταυλισμός των τσιγγάνων που βρίσκεται κοντά στο στρατόπεδο.

Η πυρκαγιά άρχισε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου Αττικής και γρήγορα επεκτάθηκε.

Πύρινα μέτωπα σε Σαλαμίνα, Ναύπλιο, Κορινθία, Βοιωτία, Τροιζηνία

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στο πύρινο μέτωπο του Αγίου Αντωνίου Σαλαμίνας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, και ένα ελικόπτερο. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι Κοκκινιά Τροιζηνίας. Εκεί επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1 το μεσημέρι στην περιοχή Στεφάνι - Καλογερικό Κορινθίας. Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα πυρόσβεσης με 20 πυροσβέστες καθώς και 9 άτομα που μετείχαν σε πεζοπόρο τμήμα. Συνολικά 4 αεροσκάφη επιχειρούν ακόμη στην περιοχή πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά και στο Ναύπλιο έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη Βοιωτία, η οποία έκαιγε από το απόγευμα της Τρίτης. Οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης, αφού δεν επέτρεψαν τις εναέριες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, αίσια έκβαση φαίνεται να έχει η προσπάθεια καταστολής της πυρκαγιάς που πλήττει από τα ξημερώματα της Τετάρτης την Καραθώνα Ναυπλίου, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο. Έως και αυτή την ώρα ενεργούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής επικουρούμενα από 30 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα δυναμικότητας 8 ατόμων.

Όπως καταγράφεται στο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

• Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και
• όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής.