Αποδήμησε εις Κύριον, κατά την εκκλησιαστική ορολογία, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος σε ηλικία 79 ετών.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης καταγόταν από την Αλαγονία Καλαμάτας, στην οποία και γεννήθηκε το 1933. Κατά την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του, ο Μακαριστός έλαβε πτυχίο Θεολογίας, καθώς και Κλασικής Φιλολογίας - Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η χειροτονία του ως Διακόνου και Πρεσβυτέρου τελέσθηκε από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη. Στα αρχικά στάδια της λαμπρής πορείας του ο Μακαριστός υπηρέτησε την Εκκλησία από τη θέση του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, όπως και από εκείνη του Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διεκκλησιαστικών Σχέσεων. Ως Μητροπολίτης χειροτονήθηκε το 1980.

Διακριθείς όχι μόνο για το ποιμαντικό ήθος του, αλλά και για το πλούσιο συγγραφικό έργο του, ο Μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης έλαβε βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για το πόνημά του «Η Πέμπτη Οικουμενική Σύνοδος».

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα στις 11 το πρωί του Σαββάτου. Της ακολουθίας θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.