Οδυνηρή κατάληξη είχε για μια παρέα τεσσάρων ανήλικων παιδιών το μπάνιο που έκαναν στο Καστέλι Χανίων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ανήλικο παιδί 16 ετών πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει τον αδελφό του ηλικίας 14 ετών που ένιωσε αδιαθεσία ενώ κολυμπούσε.
Το άτυχο αγόρι έχασε τη ζωή του μέσα στη θάλασσα ενώ ο αδελφός του που κινδύνευσε, αλλά και ένα ακόμη κορίτσι από την παρέα που επίσης κάλεσε σε βοήθεια καθώς αδυνατούσε να βγει από τη θάλασσα, σώθηκαν χάρη στην επέμβαση ενός αστυνομικού που βρέθηκε στο σημείο την ώρα του συμβάντος.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 3 περίπου το μεσημέρι, ενώ στο σημείο έσπευσε γιατρός από το Κέντρο Υγείας Καστελίου που αμέσως έκανε προσπάθειες ανάνηψης στο νεαρό παιδί, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Ο 16χρονος που έχασε απρόσμενα τη ζωή του, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής ενώ ο αδελφός του διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και έπειτα στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την περίπτωση αποκαλύφθηκαν οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας καθώς, λόγω έλλειψης οδηγών, χρειάστηκε να μεταβεί ασθενοφόρο από τα Χανιά για να παραλάβει τα δύο άτομα και όχι από την Κίσσαμο.

O γιατρός που μετέβη στο σημείο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά, κ. Γεωργιλλάς Χαράλαμπος, μιλώντας στο Flashnews.gr κατήγγειλε ότι, λόγω «μνημονιακών περικοπών» στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και καθώς δεν προβλέπεται βάρδια από τις 3 το μεσημέρι και μετά για οδηγό, το ασθενοφόρο του Κέντρου παρεμένει ακινητοποιημένο και αναγκάζονται να περιμένουν ασθενοφόρο από τα Χανιά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά.

Στο σημερινό τραγικό περιστατικό μάλιστα, ο ίδιος έφτασε στην παραλία με ιδιωτικό όχημα ενώ επέστρεψε στο Κέντρο Υγείας για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον 14χρονο με ταξί!

Πηγή: Flashnews.gr