Τα αποτελέσματα των ελέγχων στο πλαίσιο της προσπάθειας για πάταξη του παραεμπορίου στα διοικητικά όρια του δήμου Χανίων ανακοίνωσε την Πέμπτη η δημοτική αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το διάστημα από τις 3 έως τις 12 Ιουνίου 2012, προχώρησε σε κατασχέσεις 1.325 προϊόντων παραεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, στην παλιά πόλη, αλλά και σε άλλες περιοχές των Χανίων καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες του δήμου στην Αγία Μαρίνα και τη Χρυσή Ακτή.

Στο «καλάθι» των παράνομων μικροπωλητών υπήρχαν κάθε είδους προϊόντα όπως ψηφιακοί δίσκοι (dvd, cd), ρολόγια, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ξυριστικές μηχανές, τηλεκοντρόλ, μίνι ραπτομηχανές παιχνίδια κα.

Στην ανακοίνωση της δημοτικής αστυνομίας τονίζεται πως «τον τελευταίο μήνα, η υπηρεσία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις περισσότερων από 2.000 προϊόντων παραεμπορίου, η πώληση των οποίων αφαιρεί σημαντικά έσοδα από το ελληνικό κράτος, ζημιώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και απειλώντας τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων του δήμου μας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας στην παλιά πόλη των Χανίων.

Κατά τη διάρκειά τους από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου 2012, βεβαιώθηκαν, 83 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση και λοιπές παραβάσεις του ΚΟΚ, επτά παραβάσεις για μη τήρηση διατάξεων προστασίας αρχαιοτήτων και ανθυγιεινές εστίες- ακάλυπτα οικόπεδα, έξι παραβάσεις για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και έγιναν σε τρεις περιπτώσεις κατασχέσεις εμπορευμάτων.

Πηγή: goodnet.gr