Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής Ελλάδος με την Γερμανία για την προημιτελική φάση του Euro. H ιστοσελίδα «forbes.com», με ένα χιουμοριστικό δημοσίευμα, αναλύει το «μνημονιακό δεκάλογο» του προημιτελικού, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ. Αναλυτικά ο δεκάλογος του Μνημονίου:

«1. Οι Γερμανοί θα ισχυριστούν ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν πρέπει να σκοράρουν, αλλά θα πρέπει να δουν αυτό το ματς σαν μία ευκαιρία για να ξεπληρώσουν το χρέος τους.


2. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών θα πέσουν στο κενό και οι Έλληνες φίλαθλοι θα αρνηθούν να πληρώσουν
για να πάρουν εισιτήριο.


3. Οι χορηγοί θα κληθούν να μειώσουν κατά 75% το κόστος για τις διαφημίσεις τους. Για παράδειγμα τα προϊόντα της «Coca Cola» θα φέρουν τη συντομογραφία «Coc».


4. Οι Έλληνες θα εκλέξουν ένα νέο Γερμανό αρχηγό, προκειμένου να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.


5. Ένας συνασπισμός άλλων ευρωπαϊκών ομάδων θα προσπαθήσει να πείσει τους Γερμανούς να μην σκοράρουν πολλά γκολ.


6. Η FIFA θα συναινέσει σε ένα "σχέδιο διάσωσης" της Ελλάδος, δίνοντας της αβαντάζ 1.000 γκολ.


7. Οι Γερμανοί θα απειλήσουν να "καταστρέψουν" το παιχνίδι αν η Ελλάδα δεν αναθεωρήσει το σύστημα έκδοσης των εισιτηρίων και δεν κάνει μεταρρυθμίσεις στην αγορά. Επί παραδείγματι να "κοπεί" το βερεσέ στα σνακ και της σόδας που πουλά η καφετέρια του γηπέδου.


8. Η ανεργία στην ελληνική ομάδα θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Θα απομείνουν μόνο 6 παίκτες και ο γκολκίπερ θα επιστρέψει για να συγκατοικήσει με τους γονείς του.


9. Οι ομάδες της Ιταλίας, του EΪΡΕ, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα μποϊκοτάρουν τα μελλοντικά τους παιχνίδια με τη Γερμανία.


10. Η Ελλάδα θα αποσυρθεί από το παιχνίδι».