«Ένα μήνυμα σαφές, υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα και της ανάγκης για αλλαγή συγκεκριμένων, επαχθών όρων του μνημονίου» ζητά να δοθεί από την κυβέρνηση ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Αφού καλεί τα κυβερνητικά στελέχη να πιάσουν δουλειά ερμηνεύοντας ορθά το μήνυμα της κάλπης, υπενθυμίζει στους κυβερνητικούς εταίρους ότι η «φιλοευρωπαϊκή ψήφος» της 17ης Ιουνίου συνιστά παράλληλα και ψήφο απόρριψης του μνημονίου «όπως αυτό εφαρμόστηκε τα τελευταία δύο χρόνια».

Κατά τον κύριο Μίχαλο, η νωπή λαϊκή ετυμηγορία σηματοδοτεί «εντολή για σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, με βασικά προτάγματα τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, την αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης». Κρίσιμο για τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ είναι η παραπάνω διαπίστωση να γίνει κατανοητή «τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση, όσο και από αυτές που ανέλαβαν το ρόλο της αντιπολίτευσης».

Κλείνοντας, η ανακοίνωση, αφού αναγνωρίζει ως ιστορική την πρόκληση που αναλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα, αφενός καλεί τα τρία πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να δράσουν με ορίζοντα τετραετίας μακριά από τη λογική διατήρησης παραλυτικών ισορροπιών, αφετέρου ελπίζει στην υλοποίηση συλλογικής προσπάθειας «με στόχο όχι μόνο την αποτροπή της χρεοκοπίας, άλλα τη ριζική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση και στη λειτουργία της αγοράς».