Στο πρόσωπο που έστειλε τη γλάστρα και το δέμα με τη ρωσική χειροβομβίδα στον Ηρακλειώτη ξενοδόχο Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη φαίνεται να έχει καταλήξει η έρευνα του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια γυναίκα, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας και την κατάθεση που έδωσε ο ανθοπώλης που μετέφερε και παρέδωσε το εκρηκτικό δέμα στον 42χρονο ξενοδόχο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη της χειροβομβίδας τύπου F-1. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα η υπόθεση θα έχει εξιχνιαστεί καθώς ο αποστολέας της χειροβομβίδας έπεσε σε σωρεία λαθών τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η μυστηριώδης γυναίκα επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή το πρωί ανθοπωλείο στη Βούλα και ζήτησε από τον ανθοπώλη να παραδώσει το δέμα μέσα στο οποίο υπήρχε η χειροβομβίδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, ο 42χρονος έχει βγει από την εντατική και νοσηλεύεται σε δωμάτιο του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στην Αθήνα. 

Ο γνωστός ξενοδόχος τραυματίστηκε όταν μια αμυντική χειροβομβίδα τύπου F-1 η οποία χρησιμοποιείται από τη ρώσικη μαφί εξερράγη στο διαμέρισμά του στις 15 Ιουνίου.
 Η χειροβομβίδα ήταν σε ένα μεταλλικό κουτί το οποίο παρέλαβε ο Ηρακλειώτης ξενοδόχος μαζί με μια γλάστρα. Στην παγιδευμένη γλάστρα υπήρχε ένα σημείωμα το οποίο ανέφερε « από έναν παλιό σου φίλο».  Ο 42χρονος δεν υποψιάστηκε ότι κάτι κακό συμβαίνει και όταν προσπάθησε να αφαιρέσει το περιτύλιγμα έγινε η έκρηξη. 


Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς