Το μαγικό προϊόν μακιγιάζ στο οποίο ορκίζονται οι διασημότεροι make up artist όπως η Laura Mercier, είναι must για το νεσεσέρ μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Οι αποχρώσεις, η σωστή τοποθέτηση και όλα όσα θα θέλατε να μάθετε!

1. Η Laura Mercier κάποτε είπε ότι ο βασικός λόγος που χρησιμοποιούμε το ρουζ είναι να μιμηθούμε αυτή την λάμψη υγείας. Έχει απόλυτο δίκιο αρκεί να βρούμε τη σωστή απόχρωση. Σημειώστε λοιπόν ότι οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις (πιο baby pink) ταιριάζουν στις πολύ λευκές επιδερμίδες, οι ροδακινί στις σταράτες (εδικά τώρα το καλοκαίρι οι ραδακινί-μπρονζέ), ενώ οι πιο κόκκινες στο χρώμα του βατόμουρου στις σκούρες.

2. Βρείτε τη σωστή φόρμουλα. Ξεκάθαρες κουβέντες: το κρεμώδες ρουζ είναι κατάλληλο για όσες έχουν ξηρή επιδερμίδα. Το ρουζ σε μορφή πούδρας είναι κατάλληλο για μικτές/λιπαρές.

3. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία.
 Αλλιώς δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε! Με άλλα λόγια, το ρουζ σε μορφή πούδρας πρέπει να απλώνετε μόνο με ένα fluffy πινέλο για ρουζ «κοφτό» ώστε να κάνει όμορφες γωνίες. Επενδύστε σε ένα με φυσική τρίχα. Τέλος, για το κρεμώδες ρουζ χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας.

4. Απλώστε βάση make up.
 Αυτό είναι το tip για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα όχι μόνο στη βάση σας αλλά και στο ρουζ σας. Προσέξτε το ειδικά εάν ετοιμάζεται μια πιο επίσημη έξοδο.

5. Χρησιμοποιήστε πούδρα.
 Σύμφωνα με τη Laura Mercier, λίγη διάφανη πούδρα πριν το ρουζ σας τοπικά θα βοηθήσει το προϊόν να στρωθεί καλύτερα ενώ τώρα που οι θερμοκρασίες ευνοούν τη λιπαρότητα, θα εμποδίσει την εμφάνιση γυαλάδων.

6. Κάντε σωστή τοποθέτηση.
 Βάλτε το πινέλο σας και ξεκινήστε από το σημείο που η φυσική, ροζ λάμψη υγείας θα φαινόταν φυσιολογικά. Αυτό το σημείο είναι εκεί που όταν χαμογελάτε σχηματίζονται τα μήλα σας, συμβουλεύει η Laura Mercier. Στη συνέχεια, απλώστε κάνοντας μικρέ κυκλικές κινήσεις απλώνοντας προς τα αυτιά.

7. Για διάρκεια μπορείτε να κάνετε το εξής επαγγελματικό κόλπο:
 Απλώστε το κρεμώδες ρουζ, περιμένετε λίγα λεπτά, απλώστε ελάχιστη διάφανη πούδρα και από πάνω λίγο ρουζ σε μορφή compact. Το ρουζ σας θα πάρει παράταση μέχρι το τέλος της ημέρας.

8. Προσοχή στο «τελείωμα του ρουζ» λέει συχνά η Laura Mercier.
 Τα ρουζ που έχουν για παράδειγμα ιριδίζοντα στοιχεία, λάμπουν υπερβολικά στο πρωινό φως. Ακόμα δείχνουν καλύτερα σε πιο σκούρε επιδερμίδες ή ελαφρώς μαυρισμένες.

9. Μόλις η επιδερμίδα σας αρχίσει να έχει πιο μπρονζέ καλοκαιρινή απόχρωση
, επανεξετάστε την απόχρωση που ήδη διαθέτετε στο νεσεσέρ σας. Μπορεί να είναι πια πολύ ροζ και να κάνει άσχημη αντίθεση με το μαύρισμά σας.

10. Ναι, αναμίξτε λίγο από το μπρόνζερ σας
 (πούδρα ή τζελ) με το ρουζ σας, κάντε ένα τεστ πρώτα και απλώστε.


Πηγή: Jenny.gr