Ένταση και μικροεπεισόδια εκτυλίχθηκαν χθες, Σάββατο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του Gay Parade, παρέλαση η οποία είχε στόχο  την προβολή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ ατόμων. Ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί και φλωναζε συνθήματα κατά των ομοφυλόφιλών ενώ δεν δίστασαν να πετάξουν και αβγά κατά των διαδηλωτών εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του φεστιβάλ.  Η ένταση εκτονώθηκε όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα, παρήλασαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, πανό με συνθήματα και υπό τους ήχους τυμπάνων. 

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στήθηκαν περίπτερα και εκπρόσωποι οργανώσεων διένειμαν έντυπα, ενώ χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Να σημειωθεί, ότι η μητρόπολη Θεσσαλονίκης αντέδρασε έντονα στη διοργάνωση του φεστιβάλ, κάνοντας λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης», ενώ με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα υβριστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις.