current views are: 1

25 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση13:51

Πέντε τροφές για τα προβλήματα σου!

Καθημερινά αντιμετωπίζεις διάφορα προβλήματα υγείας ή ομορφιάς. Αντί να χαλάσει η διάθεσή σου, αναζήτησε την εύκολη λύση στις παρακάτω τροφές.

Δημοσίευση 13:51’
αρθρο-newpost

Καθημερινά αντιμετωπίζεις διάφορα προβλήματα υγείας ή ομορφιάς. Αντί να χαλάσει η διάθεσή σου, αναζήτησε την εύκολη λύση στις παρακάτω τροφές.

Καθημερινά αντιμετωπίζεις διάφορα προβλήματα υγείας ή ομορφιάς. Αντί να χαλάσει η διάθεσή σου, αναζήτησε την εύκολη λύση στις παρακάτω τροφές. Αν ξέχασες την οδοντόβουρτσά σου, φάε τυρί. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ενός μικρό κομματιού τσένταρ, γκούντα ή μοτσαρέλας, θα ενισχύσει τα επίπεδα του pH για την προστασία των δοντιών σου από την τερηδόνα.

Αν μια νέα ρυτίδα εμφανίστηκε στο πρόσωπό σου, φάε γουαγκαμόλε. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολλεγίου της Διατροφής, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αρκετό ελαιολάδο είχαν λιγότερες ρυτίδες από εκείνους που κατανάλωνα περισσότερο βούτυρο.

Ο λόγος: τα μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στο ελαιόλαδο.

Πρόσθεσε, λοιπον, λίγο ελαιόλαδο στην σαλάτα σου, ή φτιάξε γουαγκαμόλε. Το αβοκάντο έχει τα ίδια μονοακόρεστα λιπαρά με το ελαιόλαδο, καθώς και πολλές φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Αν έχεις λόξυγκα, φάε ζάχαρη. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, έδειξε ότι 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ήταν αρκετό για να σταματήσει τον λόξυγκα στο 95% των ανθρώπων. Αν σκέφτεσαι την πρώτη σου εμφάνιση με μαγιό στην παραλία, πιες πράσινο τσάι.

Βάση μιας αναφοράς της Αμερικάνικης Εταιρείας Διατροφής το 2009, όσοι έκαναν γυμναστική και έπιναν πράσινο τσάι, έχασαν το διπλάσιο βάρος από εκείνους που δεν έπιναν. Επίσης σημειώθηκε σημαντική απώλεια του κοιλιακού λίπους.

Αν τελειωσες μια έντονη προπόνηση και θες κάτι γλυκό, πιες σοκολατούχο γάλα. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, η αναλογία υδατανθράκων προς πρωτεΐνες στο σοκολατούχο γάλα είναι ιδανική για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών.

Πηγή: shape.gr


σχετικα αρθρα