Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπαρ.128/2012 σημαντικότατη απόφασή του, δικαίωσε δανειολήπτρια , διαγράφοντας το χρέος της κατά 78% .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, η εν λόγο δανειολήπτρια "κούρεψε" το χρέος της κατά 78% και διέσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία.

Αναλυτικά:

H δανειολήπτρια είναι έγγαμος , μητέρα με δύο ενήλικα παιδιά, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως "εποχική" ο σύζυγος της είναι άνεργος, είχε χρέη από πιστωτική, καταναλωτικό δάνειο, αλλά και επαγγελματικό χρέος , από επιχειρηματική πίστωση σύμβαση στον σύζυγο της ,που η δανειολήπτρια υπήρξε εγγυητής .Η συνολική οφειλή της σε δύο Τράπεζες, ανέρχεται στο ποσό των 70.643,22

Η δανειολήπτρια, διέθετε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και αυτοκίνητο, αλλά το δικαστήριο έκρινε, την εξαίρεση τους από την εκποίηση, καθώς έκρινε ότι δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της μικρής εμπορικής τους αξίας.

Από το δικαστήριο κλήθηκε να πληρώσει σε μηνιαίες δόσεις επί τετραετία το ποσό των15.359,52 Ευρώ, σε 48 δόσεις δηλ. έχουμε "διαγραφή" του ποσού των 55.359,52 Ευρώ.

Πηγή: cretalive.gr