Προσπάθεια συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών στην υπόθεση της απόπειρας εκβίασης του Χρ. Ζαχόπουλου έγινε από το Τριμελές Εφετείο. Tο ενδεχόμενο συμβιβασμού των αντίδικων πλευρών στην υπόθεση της απόπειρας εκβίασης του πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, μέσω αμοιβαίων εξηγήσεων, εξέτασε το Τριμελές Εφετείο.

Ο εισαγγελέας έδρας, Γ. Αγγελής ήταν αυτός που, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, έκανε πρόταση για συμβιβαστική επίλυση της ποινικής υπόθεσης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Χρ. Ζαχόπουλου, πρόταση που υιοθετήθηκε και από τους δικαστές.

Θετική αντιμετώπιση στην εισαγγελική πρόταση έδειξε και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, ενώ ο Χρ. Ζαχόπουλος, αρχικά, δεν δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, υπό τον όρο ότι θα αποκατασταθεί το όνομά του.

Ο κ. Ζαχόπουλος, που είναι πολιτικός ενάγων στην υπόθεση, ζήτησε από το δικαστήριο να του παρέχει χρόνο, προκειμένου να αποφασίσει για το θέμα με την οικογένειά του, καθώς τόνισε ότι οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο τον ίδιο, αλλά και τη γυναίκα του και τον γιο του.

Ο εκ των κατηγορουμένων Χρ. Νικολουτσόπουλος δήλωσε στο δικαστήριο ότι επιθυμεί να εκφράσει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του στον κ. Ζαχόπουλο γιατί και ο ίδιος, όπως είπε, βρέθηκε «κοντά στον θάνατο». Ο εργατολόγος είπε, επίσης, ότι είναι έτοιμος να ζητήσει «δέκα συγνώμες στον άνθρωπο Ζαχόπουλο».

Σημειώνεται ότι, αν επέλθει ανάμεσα στους κατηγορούμενους και στον κ. Ζαχόπουλο συμβιβαστική λύση μέσω αμοιβαίων εξηγήσεων, θα εκλείψει το στοιχείο του δόλου στη βασική κατηγορία για την υπόθεση.

Νωρίτερα, στην κατάθεσή του, ο Χρήστος Ζαχόπουλος είπε ότι είναι πεπεισμένος πως η πρώην ερωμένη του, Εύη Τσέκου είχε συνεργαστεί, για τη βιντεοσκόπηση ερωτικής τους συνεύρεσης, με πρόσωπα που γνώριζαν από παρακολούθηση και χρήση τέτοιων μέσων. Συνέχισε δε, λέγοντας ότι το επίμαχο υλικό, αφού αποτυπώθηκε, άρχισε να κυκλοφορεί «αναζητώντας» αγοραστές και ότι διακινήθηκε, με στόχο την πολιτική και οικονομική του εκμετάλλευση. 

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη, ώστε να έχει χρόνο ο κ. Ζαχόπουλος να σκεφτεί και να αποφασίσει με την οικογένεια του για το θέμα του συμβιβασμού.