Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 03.40 τα ξημερώματα στα γραφεία της Microsoft επί της Λεωφόρου Κηφισίας 221, στο Μαρούσι. Αναλυτικότερα, τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν με ένα κλεμμένο βαν στον ισόγειο χώρο του κτηρίου όπου στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής και αφού απομάκρυναν τον φύλακα, έβαλαν φωτιά στο φορτηγάκι. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια και πλαστικά δοχεία.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ο φύλακας ενημέρωσε την πυροσβεστική που κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο. 

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν ζώσει το κτίριο ενώ το «βαν» που χρησιμοποίησαν οι δράστες μεταφέρεται ήδη στα εργαστήρια για εξέταση. 

Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα περίεργο και έχει έντονο το «άρωμα» της τρομοκρατίας.

Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενώ τα γραφεία της Microsoft θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι περιμένει το πόρισμα της αντιτρομοκρατικής ενώ επισημαίνει ότι «Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές».