Έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας απευθύνει το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εγκρίνει έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να μην περικοπεί η σίτιση των σπουδαστών του.
Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, η σίτιση των σπουδαστών από τη νέα σπουδαστική χρονιά, ακόμα και αυτών των οποίων οι οικογένειες έχουν χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, βρίσκεται «στον αέρα». Μάλιστα, αν το υπουργείο δεν ανταποκριθεί στην έγγραφη έκκληση, φαίνεται ότι το πρόγραμμα θα διακοπεί.

«Παρ' όλα τα μέτρα που έλαβε η διοίκηση του ΑΤΕΙ-Θ, με επιβολή εισοδηματικού κριτηρίου 15.000 ευρώ για το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα για τους δικαιούμενους σίτισης, εξαιτίας και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ο αριθμός των αιτούμενων σίτισης φοιτητών βαίνει συνεχώς αυξανόμενος», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΤΕΙ-Θ.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η διοίκηση του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης ζήτησε την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης, ύψους 550.000 ευρώ, ώστε να αρθεί η διακοπή σίτισης των φοιτητών που προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και στερούνται ακόμα και τη διατροφή τους.  

Το ΑΤΕΙ-Θ, στην ανακοίνωσή του, κάνει ειδική αναφορά στο «κούρεμα» των αποθεματικών του και τονίζει ότι «από το ιδρυμά μας αφαιρέθηκε, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, σε εφαρμογή του PSI, ποσό ύψους 7.800.000 ευρώ από τα διαθέσιμά του».

Πηγή: aggelioforos.gr