Σπείρα εκβιαστών που απήγαγαν κοσμηματοπώλες εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, προχωρώντας στη σύλληψη συνολικά εννέα ατόμων στην Αθήνα και τον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τις αρχές, οι η σπείρα αποτελούνταν από έλληνες, ομογενείς και αλλοδαπούς, οι οποίοι απήγαγαν κοσμηματοπώλες προκειμένου να ζητήσουν λύτρα.

Έως τώρα, έχουν διαπιστωθεί τρεις απαγωγές χρυσοχόων και της κόρης ενός τέταρτου, με τους κακοποιούς να έχουν αποσπάσει συνολικά περισσότερα από 300.000 ευρώ σε μετρητά, 20 κιλά χρυσού και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Οι απαγωγές 

 Βραδινές ώρες της 15-12-2011 τρεις από τους συλληφθέντες φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν 61χρονο ημεδαπό χρυσοχόο έξω από την οικία του σε περιοχή της Αττικής και με τη χρήση βίας του φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι και τον οδήγησαν σε περιοχή της Μάνδρας Αττικής όπου τον κρατούσαν. Κατά τη διάρκεια της αρπαγής οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με οικείους του και απαίτησαν χρήματα και πλάκες χρυσού για να τον αφήσουν ελεύθερο. Τελικά δεν καταβλήθηκαν τα λύτρα, καθώς ο απαχθείς κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος στιγμιαία ολιγωρία τους, ενώ τον κρατούσαν σε ερημικό σημείο πλησίον της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή με τη βοήθεια διερχόμενου οδηγού λεωφορείου ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους οικείους του και την Αστυνομία.

 
Βραδινές ώρες της 23-12-2011 71χρονος ημεδαπός χρυσοχόος οδηγώντας το αυτοκίνητό του και ενώ πλησίαζε στο σπίτι του, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, δύο άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου και αφού προκάλεσαν φθορές σε αυτό σπάζοντας τα τζάμια, με την απειλή όπλου, του φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι, του έδεσαν τα χέρια με ταινία και τον έβαλαν στο πορτ - μπαγκάζ του αυτοκίνητου τους και στη συνέχεια τον οδήγησαν σε αποθήκη κτιρίου σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τους οικείους του και απαίτησαν την παράδοση κοσμημάτων, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο και να μην τον σκοτώσουν. Ο απαχθείς αφέθηκε ελεύθερος στην περιοχή του Ασπροπύργου, πρωινές ώρες της 24-12-2011, αφού προηγουμένως οι δράστες παρέλαβαν μέρος των λύτρων που απαιτούσαν.

 
Νυκτερινές ώρες της 08-01-2012, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, δυο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακινητοποίησαν το όχημα 26χρονης ημεδαπής και με την απειλή πιστολιού της έβαλαν κουκούλα στο κεφάλι, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των  ευρώ από το πορτοφόλι της και το κινητό της τηλέφωνο και την οδήγησαν σε οικοδομή, σε περιοχή του Ασπροπύργου. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους οικείους της απαίτησαν την καταβολή χρημάτων ως λύτρα για να την απελευθερώσουν. Πρωινές ώρες της 08-01-2012, η απαχθείσα αφέθηκε ελεύθερη, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων.

Νυκτερινές ώρες της 02-03-2012, σε περιοχή της Αττικής, πέντε εκ των δραστών, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, ακινητοποίησαν 32χρονο ημεδαπό, γιο ιδιοκτήτη εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων πολυτίμων μετάλλων, την ώρα που ετοιμαζόταν να εισέλθει με το αυτοκίνητό του σε πιλοτή πολυκατοικίας πλησίον της οικίας του, για να το σταθμεύσει. Αφού του φόρεσαν κουκούλα και τον χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματός του, τον έβαλαν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου του, στο οποίο επιβιβάστηκαν κάποιοι από τους δράστες. Σε περιοχή της Δυτικής Αττικής τον επιβίβασαν σε άλλο αυτοκίνητο εγκαταλείποντας εκεί το δικό του και τον οδήγησαν σε κτίριο ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών στην περιοχή του Ασπροπύργου. Στη συνέχεια, οι δράστες επικοινώνησαν με τους οικείους του και απαιτούσαν ως «λύτρα» την καταβολή χρυσού. Πρωινές ώρες της 02-03-2012 ο απαχθείς αφέθηκε ελεύθερος, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων.

Απογευματινές ώρες της 25-05-2012, δύο εκ των δραστών φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλου απήγαγαν από το υπόγειο πάρκινγκ της οικίας της σε περιοχή της Αττικής, 35χρονη ημεδαπή κατά τη διάρκεια που στάθμευε το αυτοκίνητό της. Στη συνέχεια, την ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους, αφού προηγουμένως της φόρεσαν κουκούλα και την έβαλαν στα πίσω καθίσματα μαζί με ένα εκ των δραστών, ενώ μέσα σε αυτό ήταν ήδη άλλοι δύο δράστες στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού. Οι δράστες επικοινώνησαν με τους οικείους της και απαίτησαν την καταβολή χρημάτων και χρυσού για να την αφήσουν ελεύθερη. Πρωινές ώρες της 19-06-2012 αφέθηκε ελεύθερη, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων. Η απαχθείσα καθ’ όλη τη διάρκεια ομηρίας των ημερών εκρατείτο εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.