Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό, στη νέα κυβέρνηση και «στο δυσχερές έργο που αναλαμβάνει, υπό τας παρούσας γνωστάς και δυσκόλους συνθήκας, δια τον ελληνικόν λαόν και όχι μόνον», κατά την αντιφώνησή του στο χαιρετισμό του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρου Καράογλου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη.  Ο κ. Βαρθολομαίος που χοροστάτησε, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, ευχήθηκε «περαστικά και ταχεία ανάρρωση» στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ώστε να επανέλθει «στα υψηλά και υπεύθυνα καθήκοντα του πρωθυπουργού, που μόλις ανέλαβε» και καλή επιτυχία στον ίδιο, τους συνεργάτες του, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου «για το καλό του ευσεβούς ελληνικού λαού», τον οποίο η Εκκλησία περιβάλλει «μετά στοργής, αγάπης, ενδιαφέροντος και τον έχει πάντοτε εις τας προσευχάς της».

«Ο λαός, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, έχει ανάγκη από τόνωση ψυχική και η παρουσία σας εδώ Παναγιώτατε, είναι ικανή να χαρίσει κουράγιο και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, διότι «παρά τα πολλαπλά του καθήκοντα» και τις υποχρεώσεις του, «δεν εφείσθη κόπου» και μετέβη στην Κοζάνη, όπως και οι μητροπολίτες, και εξήρε -μεταξύ άλλων- το «πολύτιμο κοινωνικό έργο» του, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση.