Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στη Microsoft στο Μαρούσι βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Τουλάχιστον τρεις άγνωστοί οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο βαν αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν 14 γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης που ήταν στο φορτηγάκι.  Σύμφωνα με το vima.gr οι αστυνομικοί μιλούν για «άριστα οργανωμένη επιδρομή, καταδρομικού τύπου, που θυμίζει ένοπλες οργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς όπου όμως αποφεύγεται να προκληθούν μεγάλες ζημιές. Το βαν που χρησιμοποιήθηκε είχε κλαπεί στις 12 Μαΐου από την Κηφισιά. Εξετάζουμε την περίπτωση η επίθεση στην Microsoft να έχει σχέση με την οργάνωση "Κίνημα 12 Φλεβάρη" που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικής βόμβας στο μετρό στις 25 Φεβρουαρίου 2012. Και στις δύο περιπτώσεις τα κτυπήματα που επιχειρούν έχουν στοιχεία εντυπωσιασμού. Ωστόσο ερευνάται η περίπτωση στην επίθεση της Microsoft να συμμετείχε μία από τις ομάδες αντεξουσιαστών - όπως η "Μηδενική Ανοχή" και άλλες -που έχουν προχωρήσει και σε άλλες εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον γραφείων πολιτικών, εταιρειών κτλ. τους τελευταίους μήνες».

Η ΕΛΑΣ μαλιστα βρίσκει καιομοιότητες με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης -στις 18 Φεβρουαρίου 2009- με γκαζάκια του «Επαναστατικού Αγώνα» στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε κλεμμένο όχημα που ήταν εκείνη την φορά παγιδευμένο με φιάλες υγραερίου γεμάτες ANFO.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ότι κάποιοι οργανωτές ένοπλων ομάδων δοκιμάζουν «νέα μέλη», σε διαφόρου τύπου επιθέσεις, πριν τους ενεργοποιήσουν σε οργανώσεις μεγαλύτερων επιχειρησιακών δυνατοτήτων και με κλιμακούμενη δράση.