Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση, με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ, τελικά το προεδρείο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις κινητοποιήσεις, δεδομένης και της εξόφλησης των οφειλών του Απρίλιου από τον ΕΟΠΥΥ, από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε απόψε και στον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος τον συνάντησε στο υπουργείο Υγείας.

Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Λουράντος δήλωσε ικανοποιημένος από την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί άμεσα λύση και για τα χρέη του 2011. Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος επισήμανε ότι κατανοεί τα προβλήματα των φαρμακοποιών και είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

«Ευχαριστώ τον κ. Κ. Λουράντο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την απόφαση τους. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. Εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή προσπάθεια να εξεύρουμε λύσεις στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, ώστε να υπάρχει σταθερή ροή πληρωμών. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις μας προς κάθε κατεύθυνση, προοδευτικά θα αντιμετωπιστούν. Ζητώ την κατανόηση και τη συνεργασία όλων των φορέων της Υγείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.