Σε πείσμα των δυσκολιών και των ανατροπών που η καθημερινότητα μας επιφυλάσσει, οι ευρηματικές ιδέες εξακολουθούν ακόμη και στις μέρες μας να βρίσκουν πεδίο εφαρμογής. Η καινοτόμος ιδέα μιας ομάδας Ελλήνων που μετεξελίχθηκε σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών και ήδη ακούει στο όνομα Jeebboo. Ο σκοπός και η λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού δεν κρύβεται παρά στο ίδιο το όνομά του, το οποίο αποτελεί παραλλαγή της σουαχίλι λέξεως «Jibu» που στα ελληνικά σημαίνει «απαντώ» και ταυτόχρονα εκφράζει «την αναγκαιότητα να κάνω οπωσδήποτε κάτι» καθώς αυτό είναι το νόημα της στην αργκό διάλεκτο των αγγλικών.

Αυτό που στην πραγματικότητα καλείται ο παίκτης του Jeebboo να «κάνει» δεν είναι άλλο παρά να απαντάει τις ερωτήσεις του παιχνιδιού και κατ’ αυτό τον τρόπο να συγκεντρώνει πόντους που του επιτρέπουν να συμμετέχει σε κληρώσεις με χρηματικό έπαθλο!

Έτσι όσο περισσότερους πόντους συγκεντρώνει αθροιστικά κάθε παίκτης τόσες περισσότερες οι πιθανότητες του να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη που γίνονται οι κληρώσεις οι παίκτες διεκδικούν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ σε κάθε μια από αυτές… δηλαδή το Jeebboo κάθε εβδομάδα μοιράζει συνολικά 500 ευρώ!

Ήδη μέχρι σήμερα το Jeebboo έχει δώσει περισσότερο από 10,000 ευρώ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση ούτε επιβάρυνση εκ μέρους των παικτών. Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν στο App Store για iPhone και iPad και στο Google Play για συσκευές Android.

Η μοναδικότητα του συνίσταται στο ότι οι ερωτήσεις του ξεπερνούν τις 30.000 και είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 15 γλώσσες! Αυτή την στιγμή, τo Jeebboo είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ και οι παίκτες του αυξάνονται συνεχώς. Όλα αυτά εξάλλου έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτικών εταιρειών του εξωτερικού. Μια ακόμη ένδειξη πως οι ελληνικές startup είναι πολλά υποσχόμενες!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.jeebboo.com.