Η ιέρεια της αμερικανικής τηλεόρασης Oprah έχει υπάρξει η πρώτη που ορκίστηκε σε αυτόν τον «μαγικό» καρπό. Ήταν τόσο χαρούμενη για τα δραστικά αποτελέσματα που είχε στην σιλουέτα της που αφιέρωσε χρόνο στην εκπομπή της για να διατυμπανίσει τα οφέλη του. Πίσω από αυτή την ανακάλυψη της όμως βρίσκεται ο γνωστός celebrity δερματολόγος Dr Perricone που την μύησε σε αυτό και την έπεισε ότι είναι το καλύτερο όπλο κατά της παχυσαρκίας. Αυτή η σούπερ τροφή δεν ξέφυγε όμως και από τον κατά τα άλλα καλλίγραμμο Brad Pitt. Του το σύστησε ο προπονητής του το διάστημα που προετοιμαζόταν για τα γυρίσματα μιας ταινίας και έπρεπε να χάσει κιλά γρήγορα και ανώδυνα. Και το πέτυχε αφού έχασε το 5% του σωματικού του λίπους χωρίς να πέσουν τα επίπεδα της ενέργειας του. άλλες πάλι σταρ προτιμούν να το καταναλώνουν σε μορφή smoothie.

Τι είναι όμως ακριβώς το Açai berry (προφέρεται α-σά-ϊ);

Είναι ένα θαυματουργό φρούτο που βρίσκεται σε αφθονία στην ζούγκλα του Αμαζονίου και το οποίο υπήρξε από πάντα ένα από τα βασικά συστατικά στην διατροφή των Βραζιλιάνων. Τόσο ο καρπός, όσο και το εκχύλισμα του περιέχουν 10 φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το σταφύλι. Αυτό αυτομάτως το χρήζει ιδανικό για την πρόληψη της γήρανσης, την καταπολέμηση της ακμής αλλά και άλλων δερματικών ατελειών, αφού ενυδατώνει και καλυτερεύει την υφή του δέρματος ενισχύοντας το κολλαγόνο παράλληλα. Εκτός από την επιδερμίδα όμως θεωρείτε μια καλή τροφή για τους χειμερινούς μήνες αφού βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα και εμποδίζει τις φλεγμονές μέσα από την υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Α και C, αμινοξέων, ινών και Ω3 ενώ είναι ο καλύτερος σύμμαχος για όσους θέλουν να χάσουν κιλά χωρίς όμως να στερηθούν τις απαραίτητες βιταμίνες.

Όλα τα παραπάνω όπως ήταν αναμενόμενο το έχουν ανάγει στο απόλυτο εμπορικό προϊόν που όλοι θέλουν να βάλουν με κάποιο τρόπο στην καθημερινότητα τους. Για αυτό αισθητικοί, δερματολόγοι, αλλά και παρά-φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να το χρησιμοποιούν σε προϊόντα ομορφιάς και να το πουλούν ως συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή ταμπλέτας η χυμού.

Να μερικά προϊόντα που βρήκαμε με βασικό συστατικό αυτόν το μικρό miracle καρπό.

- Kiehl’s Acai Collection
Η γνωστή εταιρεία δημιούργησε μια ολοκληρωμένη σειρά με 100% φυσικά συστατικά για την επανόρθωση της επιδερμίδας.
Info:
 Θα το βρεις στο site www.kiehls.com

- 100% Pure Organic Acai Berry Antioxidant Facial Cream

Μια αντιοξειδωτική που είναι φτιαγμένη από αυστηρά οργανικά συστατικά.
Info:
 Θα την βρείς στο site bathandbody.apothica.com  

-Dr. Periccone Super Berry Powder με Acai

Η πρόταση του διάσημου δερματολόγου είναι αυτό το συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή σκόνης που συνδυάζει ποικιλίες μούρων μαζί με το πολυπόθητο φρούτο του Αμαζονίου.

Info:
 Θα το βρείς στο site www.perriconemd.com
Πριν προμηθευτείτε αυτό το μωβ διατροφικό διαμαντάκι σε μορφή καρπού ή χυμού, φροντίστε να πάρετε πληροφορίες για τον τρόπο που έχει καλλιεργηθεί και επεξεργαστεί και βεβαιωθείτε ότι είναι βιολογικό.

Πηγή: Jenny.gr