Η ομάδα «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επιθεση στα γραφεία της εταιρείας πληροφορικής Microsoft στη λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέβασε στο indymedia. Στο κείμενο, η ομάδα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτή την ενέργεια κάνοντας λόγο για πράξη πολέμου «ενάντια στις ύπουλες σιωπές και στην γενικευμένη αιχμαλωσία που παράγει ο σύγχρονος κόσμος».

Σύμφωνα με την ομάδα, το χτύπημα οργανώθηκε ως «επείγουσα δράση αλληλεγγύης στην αντάρτισσα Όλγα Οικονομίδου» σημειώνεται.

«Το κτίριο της Microsoft λοιπόν επιλέχθηκε γιατί είναι μία απ’ τις ισχυρότερες εταιρίες του κλάδου των υπολογιστών, αυτών των θαυμάσιων και τρομακτικών μηχανών που ξεκίνησαν με στόχο να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη νόηση και πλέον σηκώνουν τον καπιταλισμό στις πλάτες τους. Το λογισμικό που αναπτύσσει τρέχει στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών είτε για να αποβλακώνονται οι πιτσιρικάδες στα βιντεοπαιχνίδια είτε για να δώσει πνοή στους υπολογιστές κρατών, εφοριών, στρατών και καπιταλιστικών εταιριών. Στόχο για εμάς αποτελεί κάθε εταιρία που συμμετέχει στο τεχνοβιομηχανικό σύμπλεγμα ανεξαρτήτως της συμβολής της» επισημαίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες στον πρώτο όροφο του κτιρίου.