Στην εξάρθρωση κυκλώματος που μετέφερε από στεριά και θάλασσα αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, προχώρησαν οι αρχές. Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις διακινητές, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 36 και 30 ετών και ένας 30χρονος Ιρακινός, οι οποίοι οργάνωσαν και επιχείρησαν να μεταφέρουν 27 αλλοδαπούς Αφρασιατικής καταγωγής από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Το Σάββατο τα ξημερώματα εντοπίστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανοικτά της παραλίας Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας, ιστιοφόρο σκάφος, ακυβέρνητο και χωρίς επιβαίνοντες.

Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην παραλία και στην ευρύτερη περιοχή 27 αλλοδαπούς Αφρασιατικής καταγωγής καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο Βούλγαροι διακινητές, ο ένας εκ των οποίων κατά τον έλεγχο επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ παράλληλα σε άλλη περιοχή της Ηγουμενίτσας συνελήφθη και το άλλο μέλος του κυκλώματος, ο 30χρονος Ιρακινός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με φορτηγό όχημα από την Ομόνοια Αττικής σε όρμο κοντά στην παραλία Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας και επιβιβάστηκαν στο σκάφος προκειμένου μεταβούν στην Ιταλία, όμως λόγω μηχανικής βλάβης, αποβιβάστηκαν από τους διακινητές στο ίδιο σημείο.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι τρεις συλληφθέντες, καθώς και τουλάχιστον δύο ακόμα Ιρακινοί, οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο έτος συνέστησαν δομημένη ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να έχει ο 36χρονος Βούλγαρος.

Εκτιμάται ότι το οργανωμένο κύκλωμα, από τη δράση του αποκόμιζε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ για τη συγκεκριμένη μεταφορά, οι αλλοδαποί είχαν καταβάλει σε μέλη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ο καθένας.

Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 36χρονου Βούλγαρου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης στη διακίνηση εγκύων γυναικών με σκοπό την αγοραπωλησία βρεφών.

Το σκάφος, το όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα, πλαστά και λοιπά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.