Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι έχουν σκοτώσει πέντε υπαλλήλους ασφαλιστικής εταιρίας στην Κύπρο. Η εισαγγελία Εφετών διέταξε την φυλάκισή τους στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να εκδοθεί απόφαση για την παράδοσή τους στις Κυπριακές αρχές. Οι δύο άνδρες φέρονται να εκτέλεσαν τα πέντε αυτά άτομα στην Αγία Νάπα και στη συνέχεια να ταξίδεψαν στην Ελλάδα.   

Η σύλληψή τους έγινε ύστερα από ένταλμα των κυπριακών αρχών, καθώς εξετάζεται αν η πράξη τους σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα, κατ' εκτέλεση συμβολαίου θανάτου.   Οι δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 27 ετών, συνελήφθησαν το Σάββατο στην Αθήνα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τέσσερα από τα θύματα, τα οποία έφεραν τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος, άφησαν την τελευταία τους πνοή στη σκηνή του επεισοδίου.   

Ο πέμπτος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αναζητείται ο ηθικός αυτουργός

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Ο μεν 29χρονος που κατοικούσε σε υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές κτίριο, είχε συλληφθεί στις 17.11.2011 κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, ενώ ο 40χρονος είχε κατηγορηθεί για εμπόριο 83 κιλών κοκαΐνης το 2010 στη Λευκάδα.  

Οι αρχές αναζητούν και τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος που συνέβαλε δίνοντας πληροφορίες στους άλλους δύο δράστες για να εκτελέσουν τους σωματοφύλακες του Κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» εκείνος ήταν ο στόχος.  

Πηγές κάνουν λόγο για πολλαπλά ταξίδια των φερόμενων ως δραστών στην Κύπρο μέχρι να οργανώσουν και να εκτελέσουν το σχέδιο τους. Αύριο οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στο Εφετείο για να εκτελεστεί το σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις τους

Οι ψυχροί εκτελεστές δεν υπολόγισαν τις κάμερες που κατέγραψαν τις κινήσεις τους. Ο τρόπος με τον οποίο οργάνωσαν την εκτέλεση ήταν ερασιτεχνικός, αν σκεφτεί κανείς ότι κατ' αρχήν στόχος ήταν ο επιχειρηματίας. 

Οι δραστες, επέλεξαν το σημείο που είναι σκοτεινό και στενεύει ο δρόμος. Ο εκτελεστής βγήκε και πυροβόλησε τον οδηγό. Το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο. Τότε εκτέλεσε και τους άλλους τέσσερις. Αμέσως έφυγε και σε απόσταση 50-60 μέτρων, ήταν παρκαρισμένο το ΙΧ με το οποίο τον περιμενε ο δεύτερος συνεργός. Στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας τους δείχνει να πηγαίνουν στο ξενοδοχέιο που είναι στα 100 με 200 μέτρα και τότε εμφανίζεται και ο τρίτος συνεργός και μπαίνουν όλοι μαζί στο ξενοδοχείο.

Η εκτέλεση δεν κράτησε πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Οι δράστες είχαν ταξιδέψει 3 φορές τον Ιούνιο στην Κύπρο, τα εισιτήρια έχουν βρεθεί, ενώ και η κράτηση είχε γίνει στο όνομά τους όπως και η ενοικίαση του αυτοκινήτου.