Την διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στο Εθνικό Στάδιο Χανίων με συνέπεια και την ακύρωση των «Βενιζέλειων» αγώνων αναμένεται να προκαλέσει η απαράδεκτη απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση στο Εθνικό στάδιο ενώ επίκειται το κατέβασμα των διακοπτών και στο Εθνικό Κολυμβητήριο στην Νέα Χώρα. Και όλα αυτά την ώρα που δεκάδες κάτοικοι των Χανίων χρησιμοποιούν τις κρατικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.
 
Σύμφωνα με το flashnews.gr, o λόγος της διακοπής είναι μια οφειλή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων προς την επιχείρηση της τάξης των 80.000 ευρώ.   

Όμως ήδη το ΕΑΚ έδωσε στην ΔΕΗ ως έναντι 18.000 ευρώ και όπως εξηγεί στο flashnews.gr ο πρόεδρος του ΕΑΚ κ. Ιπποκράτης Μανιουδάκης:

«Υπάρχει μια οφειλή στην ΔΕΗ της τάξης των 80.000 ευρώ περίπου. Προ ημερών και μετά από τρείς μήνες που είχαν παγώσει τα πάντα λόγω εκλογών, μας ήρθε η πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης. Από αυτή δώσαμε ένα αναλογικά μεγάλο ποσό του ύψους των 18.000 στην ΔΕΗ.  

Περιμένουμε τις επόμενες εκταμιεύσεις για να εξοφλήσουμε και το υπόλοιπο χρέος, αλλά παρόλα αυτά η ΔΕΗ επιμένει να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα.  

Όπως γίνεται κατανοητό, σε αυτή την περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και των "Βενιζέλειων" αγώνων που γίνονται την Τετάρτη 4 Ιουλίου».  

Όπως επεσήμανε ο κ. Μανιουδάκης παρά τις εκκλήσεις και τις διαβεβαιώσεις πως τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβληθούν αμέσως μόλις εκταμιευθούν οι επιχορηγήσεις της ΓΓΑ προς το ΕΑΚ, οι αρμόδιοι επιμένουν στην άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης.