Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης, γιός του Μάκη Ψωμιάδη, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ αντίθετα ελεύθερη έμεινε η αδερφή του, έπειτα από την απολογία τους στον ανακριτή. Στο γραφείο του οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, ο γιος, η κόρη, η σύζυγος και δυο ξαδέρφια του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα δικαστική ενέργεια για την οικογένεια Ψωμιάδη αφορά έρευνα της εισαγγελέα Πόπης Παπανδρέου για την περίοδο 2000 – 2012, σύμφωνα με την οποία προέκυψαν στοιχεία για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αδικήματα που συνδέονται με την καταγγελλόμενη υπεξαίρεση από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν μεγαλόμετοχος της ομάδας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα οδήγησε σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, καθώς επίσης και στη σύνδεση του επιχειρηματία με συγκεκριμένες εταιρίες.


Στην Ευελπίδων βρέθηκε για συμπαράσταση και η σύζυγος του Μάκη Ψωμιάδη, η οποία, επίσης, φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα αναφέρεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή της οικογένειας Ψωμιάδη, που φέρεται να φθάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία καθώς αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με το εύρος της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό να «ξεπλένουν» χρηματικά ποσά, προερχόμενα τόσο από υπεξαίρεση στην ΑΕΚ, όσο και από αποφυγή πληρωμής φόρων από επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, η νομιμοποίηση παράνομων χρηματικών ποσών γινόταν μέσω μεσιτικού γραφείου, αλλά και μέσω ιπποδρομιακών αλόγων.