Νέα στοιχεία για τη πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα που σόκαρε την Κύπρο αλλά και τις ελληνικές αρχές έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το «Βήμα», στα δικαστικά έγγραφα αποτυπώνεται λεπτό προς λεπτό η στιγμή της δολοφονίας ενώ αποκαλύπτονται άγνωστα στοιχεία για τις κινήσεις των δραστών αλλά και τα κίνητρα των εντολέων.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, οι κυπριακές αρχές ζήτησαν από τις ελληνικές να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα σε ταξιδιωτικό πρακτορείο, στο οποίο φαίνεται να εκδόθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια των δύο υπόπτων, ενώ αναζητείται άρση απορρήτου για κινητό που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε την περίοδο της φονικής επίθεσης.

Την ίδια ώρα, από τα κλειστά κυκλώματα εντοπίστηκαν οι κινήσεις των τριών επιβαινόντων του αυτοκινήτου, τα οποία κάποιες ώρες πριν την διάπραξη του φόνου πηγαινοέρχονταν στην περιοχή, πέριξ της σκηνής του φόνου, τόσο πεζοί όσο και με το αυτοκίνητο τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα «Νέα», το συμβόλαιο θανάτου, με τιμή 30.000(!), φαίνεται τελικά πως είχε λάθος θύματα αφού στόχος ήταν ο επιχειρηματίας και όχι οι άνδρες της ασφάλειάς του.

Οι ερασιτεχνισμοί των δραστών εντοπίζονται και σε άλλα σημεία του μακελειού. Οι ίδιοι επέλεξαν να ταξιδεύσουν στην Κύπρο χρησιμοποιώντας τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας. Αυτά έδωσαν και στο ξενοδοχείο και στο γραφείο ενοικίασης οχημάτων

Την ενέδρα θανάτου την έστησαν σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το ξενοδοχείο όπου έμεναν, το δε σημείο που επέλεξαν ήταν ένας δρόμος περικυκλωμένος με κάμερες ασφαλείας.

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει ενδελεχώς την δράση του 29χρονου αντεξουσιαστή για τυχόν σχέσεις του με αιματηρές ένοπλες επιθέσεις αλλά και ληστείες. Ο 29χρονος κρατείται πλέον στην ΣΤ' πτέρυγα Κορυδαλλού, κοντά στο κελί του Ακη Τσοχατζόπουλου.