Κλείνετε 8ώρο ύπνου, βάζετε κρύα αγγουράκια κάθε πρωί στα μάτια σας και έχετε όλη την γκάμα από κονσίλερ και κρέμες ματιών κατά των μαύρων κύκλων. Όμως τίποτα δεν φαίνεται να τους διώχνει. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα πρόβλημα ομορφιάς που δεν έχει πάντα λύση και happy ending.
Σύμφωνα με τους δερματολόγους λοιπόν η αιτία πίσω από αυτό το βασανιστικό πρόβλημα που σας αναγκάζει να φοράτε τα γυαλιά ήλιου με κάθε ευκαιρία έχει να κάνει με την απόχρωση του δέρματος κάτω από το μάτι εξωτερικά αλλά και στα κατώτερα επίπεδα, που μπορεί να είναι 2 διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ που δημιουργούν μαύρους κύκλους. Άλλος ένας λόγος είναι οι φλέβες που περνούν από την περιοχή και είναι 3 τύποι: μωβ, μπλε και ροζ. Τέλος είναι η εμφάνιση σκιών, μια που έρχεται από το λίπος που βρίσκεται κάτω από κάτω βλέβαρο και η άλλη από τις λεπτές ρυτίδες στο κάτω βλέφαρο που εμφανίζεται αναλόγως την γωνία που πέφτει το φως.

Τελικά υπάρχει λύση;

Τα κονσίλερ σίγουρα δε λύνουν το πρόβλημα απλά το καλύπτουν και όχι πάντα. Ενώ υπάρχει ο φόβος της υπερβολής που θα σας κάνει να μοιάζετε σαν κλόουν αφού η περιοχή φαίνεται αφύσικα πιο φωτεινή σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Οι κρέμες ματιών πάλι ενυδατώνουν την περιοχή αλλά με τίποτα δεν μπορούν να επηρεάσουν το τι γίνεται εσωτερικά.
Όσο τώρα για την πλαστική χειρουργική, αυτή μπορεί να βοηθήσει μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχουν οι λεγόμενες σκιές, εγχέοντας υαλουρονικό οξύ ή κάνοντας πλαστική στο κάτω βλέφαρο.

Εάν το πρόβλημα σας λοιπόν είναι μεγάλο ο μόνος που μπορεί να σας δώσει την κατάλληλη λύση είναι ο δερματολόγος σας.

Ο σωστός τρόπος να απλώσετε την κρέμα ματιών

Βάζετε ποσότητα ενός κόκκου ρυζιού για το κάθε μάτι.Με τον παράμεσο στρώνετε την κρέμα από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική ταμποναριστά και μετά από πάνω στο κόκκαλο κάτω από τα φρύδια.

Πηγή: Jenny.gr