Για συκοφαντική δυσφήμιση παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρόεδρος της HELEXPO AE Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ίδιας εταιρίας Θέμης Καρτσιώτης.

Η υπόθεση αφορά κόντρα που ξέσπασε στις αρχές του χρόνου μεταξύ των δύο προηγούμενων διοικήσεων της HELEXPO AE και της ΔΕΘ ΑΕ, με την τελευταία να προσφεύγει στη δικαιοσύνη σε βάρος της πρώτης.

Αφορμή στάθηκε ο ισχυρισμός του πρώην προέδρου της ΔΕΘ ΑΕ, Δημήτρη Μπακατσέλου, περί «χρέους της HELEXPO προς την -κερδοφόρα τα τελευταία χρόνια- ΔΕΘ από μισθώματα των εκθεσιακών χώρων».

Ακολούθως, η HELEXPO AE εξέδωσε δελτίου Τύπου, με το οποίο ανέφερε ότι «η κερδοφορία της ΔΕΘ οφείλεται σε εικονικά τιμολόγια αυθαίρετων δήθεν απαιτήσεων από την HELEXPO».

Όπως αναφέρεται -τώρα- σε βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, «τα τιμολόγια δεν ήταν εικονικά, ούτε τα είχε εκδώσει η ΔΕΘ ΑΕ αυθαίρετα, αλλά αφορούν πραγματικές απαιτήσεις αυτής κατά της HELEXPO».

Σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, η ΗΕLEXPO οφείλει στη ΔΕΘ μισθώματα για τα ακίνητά της, με το ύψος των μισθωμάτων αυτών να προσεγγίζουν τα 11 εκατ. ευρώ.