Διορισμό όλων των εκλεγμένων συναδέλφων τους ζητούν οι πανεπιστημιακοί


Την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων της, μεταξύ αυτών και τον διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ζητεί με σχετική απόφασή της η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου, από το υπουργείο Παιδείας.
Οι πανεπιστημιακοί ζητούν μεταξύ άλλων:

- Τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ. Λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στο διορισμό των νέων συναδέλφων, τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών.
- Την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την προκήρυξη των οργανικών θέσεων των μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν (πλήρωση κενών θέσεων αποχωρούντων από την υπηρεσία).
- Την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των πανεπιστημιακών τμημάτων με εντεταλμένους διδασκαλίας (πρώην διδάσκοντες του ΠΔ 407/80) ώστε τα Τμήματα να μπορέσουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών.
- Τη συνολική επαναφορά της δυνατότητας μετακίνησης μεταξύ Ιδρυμάτων για όλες τις βαθμίδες και όχι μόνο για τους πρωτοβάθμιους καθηγητές. Η προτεινόμενη διαδικασία αποτελεί στις παρούσες συνθήκες τη μοναδική δυνατότητα κινητικότητας των πανεπιστημιακών μεταξύ των Ιδρυμάτων.
- Τη διασφάλιση των ερευνητικών και διδακτικών καθηκόντων των λεκτόρων, ρητή εκπροσώπησή τους στα συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου και εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
- Την άμεση διόρθωση της απάντησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) με αριθμό 2/3092/0022/23-01-2012, όπου ισχυρίζεται ότι νεοπροσλαμβανόμενα μέλη ΔΕΠ που τυχαίνει να έχουν ήδη αναγνωρισμένη προϋπηρεσία στο Δημόσιο χάνουν πλήρως και σε κάθε περίπτωση το ήδη αναγνωρισμένο επίδομα χρόνου υπηρεσίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο