Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολάου Δένδια διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την εξαφάνιση τις τελευταίες έξι ημέρες του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στη δίκη που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες στο Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της πολυετούς δράσης του Επαναστατικού Αγώνα. 
Οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου –η δεύτερη χθες (Τρίτη), ενώ δεν έδωσαν το παρών ούτε την 1η Ιουλίου στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ως όφειλαν βάσει των περιοριστικών όρων που τους επιβλήθηκαν μετά την αποφυλάκισή τους. 

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ εκφράζουν φόβους ότι θα χαθούν τα ίχνη των δύο κατηγορούμενων και ήδη έχει σημάνει κινητοποίηση στις αρχές ασφαλείας και καταζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής τους, ενώ με απόφαση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων.