Νέα συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Αγκύλης και Χατζημιχάλη στο Νέο Κόσμο. Τρεις άγνωστοι -πιθανότατα διαρρήκτες- άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών και πέταξαν εναντίον τους χειροβομβίδα, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στις 04:20, όταν το πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού εντόπισε τρία άτομα, τα οποία κρίθηκαν ύποπτα. 

Οι τρεις άγνωστοι κινούνταν πεζοί, ενώ ο ένας μετέφερε ένα ποδήλατο.

Όταν οι δράστες αντελήφθησαν τους αστυνομικούς που τους πλησίασαν, τράπηκαν σε φυγή. 

Ακολούθησε καταδίωξη και οι τρεις άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών, ενώ έριξαν και μία χειροβομβίδα που εξερράγη. 

Από τους πυροβολισμούς και την έκρηξη δεν σημειώθηκαν τραυματιστμοί, αλλά προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα οχήματα και σε καταστήματα.

Τελικά οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν και αναζητούνται. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει έναν κάλυκα 9 χιλιοστών από το σημείο. 

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» θα μπει το ποδήλατο που εγκατέλειψαν στο σημείο της επίθεσης οι άγνωστοι, προκειμένου να βρεθούν αποτυπώματα που μπορεί να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στα στοιχεία των δραστών.