Ένας μαθητής στη Μυτιλήνη, υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, απέδειξε ότι η δύναμη της θέλησης ξεπερνά πολλά και σημαντικά εμπόδια. Ο Στρατής Εγγλέζος, τυφλός μαθητής του Λυκείου Παμφίλων, έγραψε 20 σε όλα τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης των πρόσφατων εξετάσεων και διεκδικεί μια θέση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Σήμερα, ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Κορδώνη, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον μαθητή, τον οποίο συνεχάρη θερμά για τη σπουδαία αριστεία του, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου Παμφίλων.

Ο Στρατής, ωστόσο, ήθελε να σπουδάσει Γεωπόνος, αφού η αγάπη του για τη φύση είναι μεγάλη. «Το Γεωπονικό ήταν πρώτη επιλογή μου, επειδή μου άρεσε να ασχολούμαι από μικρός με το χώμα, τα λουλούδια και τα λαχανικά, αλλά δεν με δέχονταν», λέει. «Θα σπουδάσω Παιδαγωγική. Δεν περιμένω να δυσκολευτώ σε κάτι, αφού ξέρω και άλλα παιδιά σαν εμένα που σπουδάζουν εκεί και τα έχουν καταφέρει».

Ο Στρατής υποστηρίζει ότι παρά τα προβλήματα όρασης, δεν αντιμετώπισε δυσκολίες, αφού ήταν άριστος μαθητής, πετυχαίνοντας βαθμολογίες πάνω από το 19.