Σπείρα αλλοδαπών έχει αναστατώσει το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας από τις διαρρήξεις που πραγματοποιούν τα μέλη σε πολυτελή σκάφη που αράζουν στο λιμάνι! Τα δύο απανωτά πρόσφατα κρούσματα έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους αξιωματικούς του λιμενικού οι οποίοι ναι μεν έχουν υποψίες για την ταυτότητα των δραστών, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τους εντοπίσουν και να σταματήσουν τη δράση τους.

Οι δράστες παραμονεύουν για ώρες και εισβάλλουν στα σκάφη όταν βρουν την κατάλληλη ευκαιρία και είναι σίγουροι ότι κανείς από τους επιβάτες ή το πλήρωμα δεν θα τους αντιληφθεί. Αρπάζουν ό,τι πολύτιμο βρουν και γίνονται «καπνός» ενώ τα θύματα αντιλαμβάνονται τις απώλειες πολύ αργότερα και ενώ οι διαρρήκτες έχουν ήδη εξαφανιστεί. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στο μώλο της Αγίου Νικολάου όπου φαίνεται να είναι το... πεδίο δράσης των μελών της σπείρας μια και το προηγούμενο περιστατικό πάλι στον ίδιο χώρο σημειώθηκε. Στο στόχαστρο των διαρρηκτών μπήκε ένα πολυτελές γιοτ μήκους 40 μέτρων, με την ονομασία «Harmony» και με επιβάτες επιχειρηματίες από το Μεξικό. Το «χτύπημα» των δραστών υπολογίζεται πως έγινε μεταξύ 1:30 και 2:00 τη νύχτα, όταν οι επιβάτες και το πλήρωμα κοιμόντουσαν, ενώ κάποιος από τους εργαζόμενους στο σκάφος ήταν απασχολημένος σε άλλη εργασία. Εισέβαλαν στο πλωτό μέσο και χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί άρπαξαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ipad, ρολόγια, ακόμα και κιάλια!

Γενικώς, ό,τι βρήκαν πολύτιμο που μπορούσε να πουληθεί στη μαύρη αγορά, το πήραν κι έφυγαν δίχως τα θύματα να αντιληφθούν το παραμικρό. Και μάλιστα, το γεγονός ότι έλειπαν τα αντικείμενα κατεγράφη την επόμενη το μεσημέρι, οπότε ενημερώθηκε το λιμεναρχείο...

Και δεύτερο κρούσμα...

Οι αξιωματικοί του κεντρικού λιμεναρχείου βρίσκονταν ήδη στη διαδικασία της διερεύνησης της πρώτης παρόμοιας περίπτωσης διάρρηξης πολυτελούς σκάφους στο λιμάνι της Πάτρας. Ήταν πριν από μιάμιση περίπου εβδομάδα, πάλι στο μώλο της Αγίου Νικολάου και σε ένα σκάφος με Ινδούς επιβάτες και την ονομασία «Indiana».

Οι δράστες ενήργησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο εντόπισαν και πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι άνδρες που ερευνούν τις δύο αυτές υποθέσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σπείρα βορειοαφρικανών, όμως προς το παρόν δεν έχουν συλλέξει συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να φθάσουν στη σύλληψη των υπευθύνων. Σίγουρα πάντως, σε περίπτωση άφιξης τέτοιων σκαφών τα μέτρα ασφαλείας στο εξής, αναμένεται να είναι δρακόντεια.

Πηγή: dete.gr
TAGS