Σχηματίσθηκε και δεύτερη δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πλαστή δήλωση μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Έπειτα από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα «ίχνη» του ηλεκτρονικού υπολογιστή, μέσω του οποίου υποβλήθηκε η πλαστή δήλωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Για την υπόθεση αυτή υπήρξε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από 65χρονο, πατέρα 18χρονης τελειόφοιτης λυκείου, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο πατέρας κατήγγειλε ότι η κόρη του δεν μπορούσε να υποβάλλει μηχανογραφικά, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστό μηχανογραφικό δελτίο, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχος των ηλεκτρονικών ιχνών, μία 61χρονη Ελληνίδα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο σπίτι της, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 61χρονης θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις αυτές, μετά τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών «ιχνών», ενημερώνεται άμεσα το υπουργείο Παιδείας, για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.