Ύφεση παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Βαρνάβα Αττικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στη φάση της οριοθέτησής της. Στα μέτωπα της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα,16 εθελοντές με οκτώ οχήματα, 5 ιδιωτικές υδροφόρες και 8 οχήματα ΟΤΑ.

Σε μερική επιφυλακή έχει τεθεί ο νομός Αττικής με αφορμή την πυρκαγιά, ενώ οι δυνάμεις που ενεργούν για την κατάσβεση της ενισχύθηκαν με οχήματα και προσωπικλό από της περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου.

Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας μέχρι τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συντονίζει απο την πρώτη στιγμή ο αρχηγός του Π.Σ. Παναγιώτης Μπονάτσος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρο Μπόυφη, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι, όπου μετέβη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι συνολικά εκδηλώθηκαν 27 πυρκαγιές ε από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.