Κλιμάκιο της τρόικας θα επισκεφθεί αύριο, στις 11.30 το Συμβούλιο της Επικρατείας και θα συναντηθεί με αντιπροέδρους του δικαστηρίου, με τις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τους διαγωνισμούς των μεγάλων δημοσίων έργων να τεθούν επί τάπητος. Αναλυτικότερα, μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του Παναγιώτη Πικραμμένου από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, το κλιμάκιο της Τρόικας θα υποδεχθεί ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Κατά την συνάντηση αυτή θα είναι παρόντες και αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, θα επικεντρωθούν στο χρόνο και τον αριθμό εκδίκασης των ενστάσεων (ασφαλιστικά μέτρα, αιτήσεις αναστολών, προσφυγές, κ.λπ.) που εκκρεμούν στο δικαστήριο και αφορούν τα δημόσια έργα, επενδύσεις, περιβαλλοντικές μελέτες κατασκευής μεγάλων έργων, κ.λπ.

Παράλληλα θα ζητήσουν από τους δικαστές να ενημερωθούν και για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που έχουν μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες το ίδιο κλιμάκιο της Τρόικας είχε επισκεφθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και ενημερώθηκε από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη και Νικόλα Κανελλόπουλο.