Πρεμιέρα σήμερα για τον κοινωνικό διάλογο, καθώς ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των βιομηχάνων, ενώ αύριο θα συναντηθεί με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), στις 2 με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενώ στις 4 το απόγευμα με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Την ίδια ώρα στα γραφεία της ΓΣΕΕ θα συνεδριάζει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει τη στάση της στον κοινωνικό διάλογο

Με επιστολή που απέστειλε χθες προς τις εργοδοτικές οργανώσεις, η ΓΣΕΕ ζητά την επικαιροποίηση της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων τον περασμένο Φεβρουάριο. Η συμφωνία του Φεβρουαρίου, προέβλεπε τη λήψη μέτρων μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και απέρριπτε τις μειώσεις στο βασικό μισθό την κατάργηση της ισχύος της μετενέργειας και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων.
TAGS