«Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος και ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.  H ΓΣΕΕ κατά τις συναντήσεις της με τους κοινωνικούς εταίρους πρόκειται να ζητήσει την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση όρων του δευτέρου Μνημονίου και την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας. 

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της ΓΣΕΕ ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας και πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ζήτησε από την πλευρά του την «άμεση κατάργηση των επαχθών όρων του μνημονίου» ενώ εναντίον κάθε διαπραγμάτευσης τάχθηκαν οι παρατάξεις της Αριστεράς.

Ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Θάνος Βασιλόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση «να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τόνισε «ότι κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει μέσα στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους».

Στο μεταξύ άρχισε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά. Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης συναντάται διαδοχικά με ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΒ.

Αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με το προεδρείο ΓΣΕΕ.